Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2007 11:07 - The Avant Garde Project
Автор: doichin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1095 Коментари: 1 Гласове:
0



image

Това е толкова впечатляващо, че се притеснявам дали всъщност не откривам топлата вода и хората, които са вече в час, няма да изпитат смях от моя възторг. И все пак - това е сайт на проект свързан със съвременното музикално наследство, излизало само на винилов носител. Кодирани са на .flac, което позволява възпроизводство с доста голяма точност, ако разполагате с нещо огледално на техниката с която са сваляни плочите например :Р. По отношение на процеса на сваляне всичко по веригата - от тоците през разтворите за чистене на плочи до игличката е описано с маниакална детайлност. Подобно шаси на това в сетъпа на проекта - Lynn 12 - може да чуете в магазина на Sofia Audio Center на Скобелев, ако разбира се се понесете продавачите и те с вас. Чувал съм за хора, на които се е случвало.

Сега към съществената част. Говорим за 100-тина заглавия съвременна (20 век) експериментална класическа музика. Всяка седмица, в петък, се пуска ново, което първо се качва на някой торент тракър, а след това се архивира на сайта. Авторите твърдят че нямат проблеми с правата, доколкото става въпрос за произведения с изчерпани тиражи. Има система за докладване на плочи, които биха имали спорни права, при което те се свалят от архива + disclaimer че музиката е само за образователни цели, на който може човек спокойно да се довери от гледна точка на факта, че в моя случай например, освен Кейдж, Берио и Хиндемит не познавам нито един от авторите представени в архива. Срамно но факт - имам нужда от това образование.

Музиката, която може да намерите тук е трудна. Понякога усещам липса на познания и подготвеност на сетивата си за да я харесам откровено. Понякога съм почти сигурен, че дори да ги имах, нямаше да я харесам, защото или е маниерна или поради темперамент или пристрастия просто и механично, не спадам към нейните адресати. Въпреки това удоволствието от ровенето в този цял нов свят е огромно, дори когато се натъкваш на стените му отвреме навреме. Една малка част от нещата са разкошни + собствени открития. Почти сигурен съм, че вашите няма да съвпаднат с моите, но ще си позволя след един ден слушане да спомена авторите, които наистина ме впечатлиха - Мимароглу и Райман. Обикновено намирането на нов композитор за харесване отнема месеци. Тук са двама за ден. Бинго! 


Тагове:   Project,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Благодаря.
22.11.2008 00:59
Благодаря за информацията, вече дърпам първата тава.
от "Слушал Linn 12 Sondek"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: doichin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 143329
Постинги: 62
Коментари: 35
Гласове: 184
Архив